Πάρτε τώρα μια προσφορά online για τα κουφώματα σας, εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τα απλά βήματα της νέας μας φόρμας προκοστολόγησης κουφωμάτων.Κάντε κλικ τώρα στο εικονίδιο δεξιά και θα έχετε μια εκτίμηση άμεσα από εμάς.

Μελέτη

europa αλουμίνια τιμέςΗ 39ετης εμπειρία της εταιρείας μας σε συνδυασμό με τα αρχιτεκτονικά συστήματα των διελάσεων με τις οποίες συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, είναι σε θέση να σας δώσουν τις κατάλληλες τεχνικές πληροφορίες προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο κουφώματος που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Μερικές τεχνικές λεπτομέρειες

 • Επιλογή ψυχρού ή θερμοδιακοπτόμενου συστήματος
 • Ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων αλουμινίου με υαλοπίνακες
 • Συνολική απόδοση ηχομείωσης του συστήματος
 • Ρολά αλουμινίου ή αλουμινίου πολυουρεθάνης με εμφανές ή κρυφό κουτί ρολού
 • Τεχνικές προδιαγραφές κατά την διαδικασία δημιουργίας φατνωμάτων
 • Διαστάσεις διατομής ψευτοκάσας που θα χρησιμοποιηθεί για νέα οικοδομή βάσει του τύπου κουφώματος

Αντικατάσταση κουφωμάτων

europa αλουμίνια τιμέςΤα παλιά ξύλινα ή αλουμινίου κουφώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας. Η ανάγκη μιας μέσης κατοικίας για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι υπολογίζεται στο 60% με 70% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα) ετησίως. Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα εξαρτάται από τη χρήση του κτηρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με μονούς ή με απλούς διπλούς υαλοπίνακες με νέα, τα οποία διαθέτουν διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας το οποίο ανέρχεται σε 25 έως 30% ετησίως. Παράλληλα, η βελτίωση της θερμικής άνεσης είναι εντυπωσιακή: εξαφάνιση του φαινομένου συμπύκνωσης υδρατμών στα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μείωση της υπερθέρμανσης του χώρου το καλοκαίρι.

Η αντικατάσταση παλαιού τύπου κουφωμάτων με νέα συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, πιστοποιώντας την ενεργειακή κλάση του ακινήτου για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α), το οποίο εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων σας με νέα ψυχρά ή ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου σε προνομιακές τιμές χωρίς μερεμέτια.

Η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων περιλαμβάνει:

 • Αποξήλωση παλαιών κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση ψευτόκασας όπου κριθεί απαραίτητο( σε ξύλινα αποξηλωθέντα κουφώματα)
 • Σοβάτισμα του λαμπά για το μερεμέτι που δημιουργήθηκε από άτομα του συνεργείου μας (σε ξύλινα αποξηλωθέντα κουφώματα)
 • Πλήρωση των αρμών με τα απαραίτητα δομικά υλικά
 • Αποκομιδή και απομάκρυνση των παλαιών κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση γυψοσανίδων στην αντικατάσταση παλαιών κουτιών ρολού (κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη)

Με ένα τηλεφώνημα σας εκπρόσωπός μας σας επισκέπτεται στον χώρο σας χωρίς καμία επιβάρυνση για να μελετήσει και να καταγράψει τις τεχνικές πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να σας αποσταλεί η οικονομική πρόσφορα με σαφήνεια, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Σέρβις

αντικατάσταση κουφωμάτωνΗ εταιρεία μας αναλαμβάνει την επισκευή των παλαιών κουφωμάτων αλουμινίου. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας όσο μικρή και εάν είναι η βλάβη:

 • Αντικατάσταση ράουλων – συρόμενων κουφωμάτων
 • Επισκευή μηχανισμού ανάκλησης
 • Αντικατάσταση παλαιών κλειδαριών συρόμενων
 • Ρύθμισμα – ρεγουλάρισμα ανοιγόμενων πορτών
 • Επισκευή ρολού(μοτέρ-ιμάντας-μανιβέλα)
 • Αντικατάσταση παλαιών υαλοπινάκων με ενεργειακούς υαλοπίνακες
 • Επιδιορθώσεις σε κάγκελα, γκαραζόπορτες
 • Επιδιόρθωση σήτας (συρόμενη, σήτα ρολό, πτυσσόμενη)

Λόγοι Προτίμησης

europa αλουμίνια τιμέςΔιακρινόμαστε για την επιμονή μας στην λεπτομέρεια, την άμεση επαφή με τους πελάτες μας και την άριστη εξυπηρέτηση τους παρέχοντας ευελιξία στην επιλογή και κατασκευή κουφωμάτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το προσωπικό τους γούστο. Η πολυετής πείρα μας στον χώρο της κατασκευής του αλουμινίου μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:

 • Βοήθεια στην επιλογή ιδανικών λύσεων.
 • Ποιότητα  κατασκευής ,εργασίας και τοποθέτησης
 • Άμεσο χρόνο παράδοσης.
 • Άριστης ποιότητας υλικά και εξαρτήματα.
 • Εγγύηση καλής λειτουργίας των προϊόντων της.
 • Ανταγωνιστικές τιμές.
 • Πιστοποιήσεις C.E
 • Έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό

Μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των κουφωμάτων σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για συμβουλές συντήρησης ,τυχόν προβλημάτων και μικρό-επισκευών.

Υποστήριξη

europa αλουμίνια τιμέςΜετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής παρέχουμε:

 • 5ετή Εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα κουφώματα
 • 5ετή Εγγύηση για τα ηλεκτρικά μοτέρ των ρολών
 • 10ετή εγγύηση για την ηλεκτροστατική βαφή (διάβρωση, αποχρωματισμό) των κουφωμάτων αλουμινίου
 • 10ετη Εγγύηση για τη Μόνωση (θερμομονωτικές ιδιότητες) των προφίλ
 • 50ετη Εγγύηση για τις μηχανικές ιδιότητες των προφίλ (σχήμα, διαστάσεις, κράμα) από την Europa Profil Α.Β.Ε
 • 10ετή Εγγύηση για τους υαλοπίνακες (θόλωση υαλοπινάκων, υδρατμοί)

Όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον τηρούνται οι κανόνες συντήρησης και καλής λειτουργιάς των κουφωμάτων

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;

Αντικατάσταση ΚουφωμάτωνΠρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;
Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

Κατεβάστε τον επίσημο
Οδηγό του προγράμματος
Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ“.
Επίσης, κατεβάσετε από εδώ
το ΦΕΚ με την προκηρυξη
του προγράμματος, τον οδηγό
και όλα τα παραρτήματα.

Παρακάτω συνοπτικά το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ”, τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, καθώς και αναλυτικά τι προβλέπεται για την αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά και ποιες παρεμβάσεις επιδοτούνται. Τι πρέπει και οφείλουν να γνωρίζουν οι κατασκευαστές κουφωμάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που:
– Έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία
– Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των κατηγοριών του Πίνακα 1

Επιλέξιμη κατοικία
Επιλέξιμη κατοικία είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία, καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα που:
– Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία
– Υφίσταται νόμιμα
–Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός
Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αίτηση Ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 € ανά τ.μ. επιφάνειας κύριας χρήσης της κατοικίας, με μέγιστο κόστος παρεμβάσεων ανά μονοκατοικία/διαμέρισμα τις 25.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Στην περίπτωση διαμερίσματος σε πολυκατοικία, το ανωτέρω ποσό περιλαμβάνει και την αναλογία των κοινοχρήστων

Κριτήρια κατηγοριών
Ο ωφελούμενος δικαιούται επιχορήγηση σύμφωνα με το παρακάτω Πίνακα 1 και είτε αποπληρώνει το υπόλοιπο ποσό με ίδια κεφάλαια, είτε, εφόσον το επιθυμεί, συνάπτει δανειακή σύμβαση με 100% επιδότηση επιτοκίου.

Επιλέξιμες παρεμβάσεις
Οι επιλέξιμες κατηγορίες παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, είναι:

 1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
 2. Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
 3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής.
 4. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης.
 5. Αναβάθμιση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ).

Αντικατάσταση Κουφωμάτων: Αναλυτική περιγραφή παρεμβάσεων

Βάσει των απαιτήσεων του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση σε αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων (συμπεριλαμβανομένης της αποξήλωσης τους και των εργασιών που απαιτούνται για την τελική διαμόρφωση του δομικού στοιχείου) με θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες.
Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα (συμπεριλαμβανομένων των εργασιών προσαρμογής του πλαισίου) με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση του κουφώματος (υφιστάμενο πλαίσιο και υαλοπίνακας) πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις.
Επιλέξιμη επίσης είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος).
Στην κατηγορία αυτή γίνονται αποδεκτές και συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες για σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης (τέντες, εξώφυλλα, ρολά, κλπ), καθώς και πρόσθετες αναγκαίες εργασίες για την ολοκληρωμένη υλοποίηση της παρέμβασης, όπως εργασίες και πάσης φύσεως υλικά για την προσαρμογή του κουφώματος, μικροεργασίες αποκατάστασης της εμφάνισης του στοιχείου στο οποίο έγινε η παρέμβαση, αποξηλώσεις/καθαιρέσεις και αποκομιδή, σήτες κλπ.
Στα ανωτέρω όρια επιλέξιμων δαπανών περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα.

Ελάχιστος Ενεργειακός Στόχος
Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα πρέπει να καλύπτουν τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο της αίτησης, ως εξής:
α) Για τις εισοδηματικές κατηγορίες 1 και 2 απαιτείται η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται και επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 40% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων).
β) Για τις εισοδηματικές κατηγορίες 3 έως 7 απαιτείται η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕνΑΚ για κάθε παρέμβαση που υλοποιείται και επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερης από το 70% της κατανάλωσης (kWh/m2) του κτηρίου αναφοράς (προ παρεμβάσεων).

Απαιτούμενα βήματα
1. Συγκέντρωση απαιτούμενων δικαιολογητικών
2. Πρώτη Ενεργειακή Επιθεώρηση (Α’ ΠΕΑ) βάσει του ΚΕνΑΚ 2017.
3. Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης στο http://exoikonomisi.ypen.gr
4. Έναρξη Υλοποίησης Έργου – Εκταμίευση προκαταβολής δανείου ίση με το 70% του ποσού – Έκδοση παραστατικών από αναδόχους / προμηθευτές.
5. Ολοκλήρωση Παρεμβάσεων – Δεύτερη Ενεργειακή Επιθεώρηση (Β’ ΠΕΑ).
6. Ολοκλήρωση Έργου – Προσκόμιση Δικαιολογητικών – Καταβολή της επιχορήγηση

Η ένταξη στο πρόγραμμα είναι μία συνεχής διαδικασία έως την εξάντληση των πόρων ανά περιφέρεια.
Για περισσότερες πληροφορίες http://exoikonomisi.ypeka.gr ή στο τηλ. 210-6241840 (Δευτέρα με Παρασκευή 8:00πμ – 16:00μμ)
.

Δείτε τώρα το κέρδος που θα έχετε αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σας  και αποφασίστε τώρα να αντικαταστήσετε τα παλαιά σας κουφώματα με νέα ενεργειακά τελευταίας γενιάς, προσφέροντάς σας ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον.Υπολογίστε εύκολα και γρήγορα την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας και θα εκπλαγείτε από τα οφέλη.

Ενεργειακή απόδοση σπιτιού